Περιοδικό »Αντεπίθεση», Tεύχος 30 – Αποκρυφισμός και Ναζισμός : Οι Ρούνοι ως μεταφυσικά μυστικιστικά σύμβολα μαγείας και μαντείας!

19.02.2013

Τι είναι οι Ρούνοι; Ρούνοι ονομάζονται τα γράμματα-σύμβολα της αρχαίας
ρουνικής γραφής, τα οποία θεωρούνται ότι έχουν μαγικές ιδιότητες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται περί μαγικών συμβόλων με ευρεία χρήση από την παγανιστική θρησκεία αλλά και την μαγεία. Οι Ρούνοι αν και δεν σταμάτησε
ποτέ η χρήση τους, εντούτοις έγινε ευρύτερη κατά την περίοδο του ναζισμού.

Teuxos 30 1 e3wfullo

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ;

Σε άρθρο περιοδικού »Αντεπίθεση» της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, (τεύχος 30, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2007), με τίτλο »ΡΟΥΝΕΣ : Αρχέγονος Μυστικισμός» διαβάζουμε :

  • ΟΙ ΡΟΥΝΟΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΙΑΣ.

»Η λέξη ρούνος (rune), με βάση την ινδοευρωπαϊκή ρίζα ru, σημαίνει ψίθυρος, μυστικό.

Αυτό συνεπάγεται και από την πρωταρχική χρήση που είχαν: η παράδοση τους ήταν προφορική και μεταδιδόταν από το σαμάνο ή το Δρυίδη στο μαθητευόμενο και μόνο.
Έτσι η χρήση των ρουνικών συμβόλων ως μέσο απομνημό­νευσης των εννοιών και των δοξολογιών παρέμενε σε έναν κλειστό ιερατικό κύκλο. Ακόμη, εικάζεται ότι οι ρούνοι που χρησιμοποιούσαν στις τελετές γράφο­νταν σε ξύλο και καίγονταν κατά το τέλος της τελε­τής.

Το σύνολο των ρούνων λένε ότι αντιπροσω­πεύει την ιστορία του κόσμου, ή έναν πλήρη κύκλο της ανθρώπινης ζωής, ή του ταξιδιού της ψυχής.

Οι πρώτες του χρήσεις λοιπόν ήταν για μεταφυσικούς σκοπούς (μαντεία – μαγεία), όμως με την επικρατήση του Χριστιανισμού άρχισε να αλλοιώνεται η πρωταρχική τους σημασία και να μεταβάλλεται σε ένα »απλό» αλφάβητο χάνοντας ένα μέρος του μυστικιστικού του περιεχομένου μέχρι που απαγορεύτηκε…

  • ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΟΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ.

«Τον περασμένο αιώνα έγινε ευρεία χρήση των ρουνικών συμβόλων από τον Ναζιστικό Μυστικισμό και κυρίως από τα Waffen SS τα οποία σε πολλές μεραρχίες τους είχαν για εμβλήματα ρούνους.

Το όλο εγχείρημα του Μυστικισμού στο Γ’ Ράιχ το είχε αναλάβει ο Karl Maria Wiligut (ψευδώνυμο) ο οποίος πέραν των άλλων είχε συλλέξει όλες τις ρούνες με τις βαθύτερες έννοιες και νοήματά τους σε ένα βιβλίο.

  • ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΟΥΝΩΝ.

Μετά τον πόλεμο οι ρούνοι χρησιμοποιήθηκαν από διάφορα εθνικοσοσιαλιστικά κινήματα λευκών αγωνι­στών σε όλο τον κόσμο, δηλώνοντας έτσι καθαρά τον ιδεολογικό προσανατολισμό τους και αντλώντας δύναμη από τα ιδιαίτερα αυτά σύμβολα.

Ανάμεσα σε αυτά τα κινήματα μην ξεχνάμε ότι υπήρξε και η Χρυσή Αυγή η οποία στα πρώτα της χρόνια (ακόμα και σήμερα) χρησιμοποίησε το Wolfsangel   (λυκοπαγίδα) το οποίο θα δούμε και στη συνέχεια.

  • ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΡΟΥΝΩΝ.

Επειδή δεν μπορούμε σε ένα άρθρο να αναφερ­θούμε σε όλα τα ρουνικά σύμβολα επιλέξαμε αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί από τα εθνικοσοσιαλιστι­κά κινήματα και έχουν μετατραπεί σε πυρήνες και πνευματικούς στυλοβάτες της Ιδέας μας.

  • Ο ΡΟΥΝΟΣ SIG (SOWILO), ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ »ΘΕΟΥ» ΗΛΙΟΥ, ΤΩΝ WAFFEN SS ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.

sigrune2Το πρώτο λοιπόν ρουνικό σύμβολο που χρησιμο­ποιήθηκε κυρίως από τους Ναζί και έγινε πασίγνωστο είναι το Sig – Rune ή αλλιώς Sowilo. To Sowilo ανα­παριστά τον ζωοδότη Ήλιο που νικάει το σκοτάδι και τον θάνατο και είναι το πιο βασικό στοιχείο της φύσης. To Sig-rune, διπλό, έγινε συνώνυμο των Waffen SS  αντικαθιστώντας, στο τέλος, τα δύο απλά S (SS). Επίσης χρησιμοποιήθηκε συστηματικά και από την Χιτλερική Νεολαία, η οποία υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του NSDAP επιδεικνύοντας απαράμιλλο ηρωισμό κατά την τελευταία μάχη του 3ου Ράιχ, την υπεράσπιση του Βερολίνου.

  • Ο ΡΟΥΝΟΣ ALGIZ.

256px-Algiz_svgTo Algiz αναπαριστά την Άλκη, είδος ελαφιού της Βόρειας Ευρώπης. Αυτός ο ρούνος είναι το σύμβολο της προ­στασίας απ’ όλες τις αρνητικές δυνάμεις και της αποτροπής του κακού. Έχει χρησιμοποιηθεί από την Εθνική Συμμαχία (National Alliance) στις ΗΠΑ και από την λευκή κοινό­τητα της Αφρικής (σαφώς και από τα Waffen ss στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι οι ρούνοι που θα δούμε σε αυτό το άρθρο).

  • Ο ΡΟΥΝΟΣ WOLFSANGEL, ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ 2ΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ WAFFEN SS.

WolfsangelTo Wolfsangel (το «δικό» μας) δεν υπάρχει επί­σημα σε κανένα από τα 3 ρουνικά αλφάβητα γιατί είναι πολύ πρόσφατο. Αναπαρι­στά μια παγίδα για λύκους που την χρησιμοποιούσαν οι αγρότες τα παλαιότερα χρόνια για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις τους. Στη θρυλική  2nd SS – Panzer – Division Das Reich (Σημ.μας : 2η ταξιαρχία τεθωρακισμένων των Waffen-SS) * χρη­σιμοποιήθηκε γι’ αυτό της το συμβολισμό. Κάποιοι στον συμβολισμό της βλέπουν τις δύο όψεις του λύκου (ζωντανού-νεκρού) και κατ’ επέκταση της ίδιας μας της φύσης. Εκτός από την Χρυσή Αυγή έχει χρησιμοποιηθεί από πολλά κινήμα­τα σε όλη την μεταπολεμική Ευρώπη.

* Σημ. Εγκόλπιου: Η Μεραρχία αυτή είναι υπεύθυνη για την ολοκληρωτική καταστροφή του Γαλλικού χωριού Oradour-sur-Glane και την σφαγή των 642 κατοίκων του, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στις 10 Ιουνίου 1944. Τόσο πολύ την θαυμάζει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που υιοθέτησε το μαγικό έμβλημά της;

wolfsangel mixaloliakos

Ο Ν. Μιχαλολιάκος μιλάει μπροστά στο μαγικό – ναζιστικο σύμβολο

wolfsangel wikipedia

  • Ο ΡΟΥΝΟΣ TYR (TEIWAZ), ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟΥ »ΘΕΟΥ» TYR ΚΑΙ ΤΟΥ »ΘΕΟΥ» ΑΡΗ.

Tyr-RuneΕδώ έχουμε το Tyr (Νορβηγός θεός του πολέμου) ή Teiwaz όπου αναπαριστά τον Θεό Άρη. Απεικονίζει μια λόγχη και είναι καθαρά πολεμικό έμβλημα. Παλαι­ότερα υπήρχε και στις ασπίδες πολεμιστών. Είναι η Τόλμη, η Ανδρεία και το Θάρρος για τη μάχη για το Σωστό και το Δίκαιο. Το πάθος για την Νίκη. Το Tyr προστατεύει τους φυσικούς και πνευματικούς πολεμιστές. Η Τρίτη λέγεται ότι αντλεί το όνομα της από το Tyr.

  • Ο ΡΟΥΝΟΣ OTHILA (OTHALA), ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ »ΘΕΟΥ» ODIN.

OthilaΤέλος θα δούμε την Othila ή Othala. Μία ρούνα που απεικο­νίζει μια «στέγη» και συμβολί­ζει την Πατρίδα και το καθήκον μας απέναντι σε αυτή. Είναι ο κληρονομημένος πλούτος (πνευματικός και υλικός) που μας άφησαν οι προγονοί μας και έχουμε την ηθική υποχρέω­ση να διαφυλάξουμε και να μεταφέρουμε με τη σειρά μας στις επόμενες γενεές. Τον ρούνο αυτό τον έχει χρησιμοποιήσει και η παγανιστική θρησκεία Odinism(Σημ. μας : Η θρησκεία στην οποία λατρεύουν τον »θεό» Odin). Οι πιστοί της Odinism θεωρούν τους εαυτούς τους ως αντιπρόσωπους της Άριας κληρονομιάς και της πολιτιστικής υπερηφάνειας.

Όπως και σε όλα τα σύμβολα που υπάρχουν ανά τον κόσμο το σημαντικό είναι τι βλέπει ο καθένας μέσα σε αυτά και πως μπορούν αυτά τα μικρά σχή­ματα να δίνουν δύναμη και πίστη σε ολόκληρους λαούς.

  • Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο »ΘΕΟΣ» ΗΛΙΟΣ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΣΗΚΩΜΕΝΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ (ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ).

Στα μάτια των Εθνικοσοσιαλιστών η Σβάστικα και ορισμένες ρούνες δεν είναι μερικά ακόμα σχήμα­τα Είναι ο Ήλιος που μπορεί να δώσει ζωή σε έναν Αγώνα που για κάποιους φαντάζει μάταιος αλλά για εμάς είναι τρόπος ζωής. Μιας ζωής ταγμένης στα Ιδα­νικά που διαλέξαμε να υπερασπίσουμε με την ίδια μας την ύπαρξη.

Είναι το σύμβολο που κοιτάζουμε και με τεταμένη τη δεξιά προσευχόμαστε. Μια προ­σευχή ξεχωριστή… Όχι μίζερη αλλά δυνατή σα φωτιά. Που δεν περιορίζεται στα λόγια αλλά μετου­σιώνεται σε πράξη και έργα. Εκείνη τη στιγμή όλοι οι πρόγονοι μας γίνονται ένα μαζί μας και μας δείχνουν το δρόμο της Θυσίας για το Δίκαιο μέχρι την Τελι­κή Νίκη.

Ας κρατήσουμε λοιπόν ψηλά τις σημαίες της Ιδέας μας και ας αγωνιστούμε ώστε κάποια στιγμή τα όνει­ρα μας να γίνουν οι χειρότεροι εφιάλτες τους.»

___

Επίσης στην ιστοσελίδα της Α.Μ.Ρ.Α. (Ροδοσταυρική αδελφότητα) διαβάζουμε:

Η Λέξη ρούνος (rune) προέρχεται από την λέξη ρουν της αρχαίας σκανδιναβικής γλωσσάς, και από αρχαία γερμανική ρουνα που σημαίνει ψίθυρος ή μυστικό. Στα αρχαία αγγλικά η ίδια η λέξη σημαίνει μυστήριο, συνεπώς ένας μάλλον σύνθετος ορισμός θα ήταν: ο ψίθυρος ενός μυστικού μυστήριου.

Δυστυχώς κανένα από τα αρχαία τραγούδια δεν περιγράφουν την αληθινή δύναμή των ρουνων, παρά μόνο τη μορφή και το χαρακτήρα τους.

Στους αρχαίους καιρούς, οι μάγοι ψιθύριζαν τους ήχους των ρουνων εκφράζοντας έτσι το βαθύτερο μυστικό τους νόημά.

Ο Κένεθ Μέντοους, (η δύναμη των ρούνων, 1999) πιστεύει πως το μυστικό των ρούνων βρίσκετε στον ήχο, καθώς τα ίδια τα σύμβολα είναι αγγεία – μεταφορείς δυνατοτήτων που, μέσα από την κατάλληλη δόνηση, θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν

Κάθε ρουνικός χαρακτήρας είναι ένα πρότυπο φορέας μιας ισχύος ενέργειας που προηγείται της ουσίας. Είναι ένα αγγείο βασικής δραστηριότητας μέσα στην φύση και μέσα μας, το οποίο όταν ενεργοποιηθεί και απελευθερωθεί δημιουργεί κίνηση. Οι ρούνοι λοιπόν δηλώνουν την πιθανή κίνηση και την μεταμορφωτική αλλαγή των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην φύση και μέσα μας. Με άλλα λόγια, οι ίδιοι οι ρούνοι είναι δυνάμεις που δημιουργούν δραστηριότητα. Αν η περιγραφή αυτή σας θυμίζει την αλυσίδα του DNA ή τα αρχέτυπα του συλλογικού ασυνείδητου, τότε δεν κάνετε λάθος…».

___

Περιοδικό Αντεπίθεση” της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, (τεύχος 30, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2007).

Teuxos 30 2

Teuxos 30 18

Teuxos 30 19

___

Ο Χριστιανός δεν μπορεί να ασχολείται με την μαγεία ούτε να θεωρεί παράδοσή του τις αποκρυφιστικές εισαγώμενες τεχνικές.

Η Αγία Γραφή είναι σαφής :

«Να μη βρεθεί σε σένα κανένας, που να μαντεύει μαντείες, που να προβλέπει τα μέλλοντα με φωνές και παρατηρήσεις σημείων· μάγος, που ν’ ασχολείται με επαοιδία· εγγαστρίμυθος και τερατοσκόπος, που να καλεί τους νεκρούς» (Δευτ. 18:10).

Γι’ αυτό το λόγο οι Άγιοι Απόστολοι δίνουν εντολή στους Χριστιανούς να μη χρησιμοποιούν κανενός είδους μαγικά· «ου μαγεύσεις, ου φαρμακεύσεις» (Διαταγ. 7,3)· «φεύγετε…..επαοιδάς, κλήδονας, μαντείας, καθαρισμούς, οιωνισμούς, ορνιθοσκοπίας, νεκρομαντείας, επιφωνήσεις» (ό.π. 2,62).

Δεν αρκεί να δηλώνουμε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να ασπαζόμαστε επιδεικτικά τα Χριστιανικά σύμβολα, αλλά πρέπει να αποτάξουμε το σατανά και τα σύμβολά του.

Ο Άγιος Νικόδημος λέει: »Για να φυλάγεσθε από τα μαγικά και την ενέργεια των δαιμόνων, να έχετε όλοι – μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες – κρεμασμένο στο λαιμό σας τον τίμιο Σταυρό. Τρέμουν οι δαίμονες τον τύπο του Σταυρού και φεύγουν μακριά όταν τον βλέπουν

Άλλωστε, όπως ομολόγησαν οι ίδιοι στον Άγιο Ιωάννη τον Βοστρινό, που είχε εξουσία κατά των ακαθάρτων πνευμάτων, τρία πράγματα φοβούνται περισσότερο· το Σταυρό, το άγιο Βάπτισμα και τη θεία Κοινωνία. Οι Έλληνες δεν δημιούργησαν τα ηρωικά τους έπη βασιζόμενοι σε μια άγνωστη και ΞΕΝΗ θρησκευτική κουλτούρα αλλά στην πίστη τους στον Χριστό και στον Σταυρό. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι ταυτίζουν τον εθνικοσοσιαλισμό με τον πατριωτισμό και την Ελλάδα.

Δείτε και εδώ :

Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου : Η μαγεία.

Πηγή : egolpion.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: